28. jun, 2020

Zomaar wat haar

Morgen ben ik voor de tweede en laatste keer getuige van een eindmusical van groep acht. De school heeft gelukkig een manier gevonden om hem door te laten gaan door de oudergroep te splitsen en een theater te vinden waar afstand houden mogelijk is. Corona lijkt nu niet meer zo actueel, maar het oefenen voor de musical gebeurde niet lang geleden nog online, via Teams en dus was de opluchting bij de kinderen en ouders groot.

Bij de musical van Kasper twee jaar geleden was ik volledig onvoorbereid. Ik kende de traditie niet en Kasper deed ook geen enkele mededeling over de inhoud. Ik had werkelijk geen idee hoe professioneel alles werd aangepakt. Achteraf bleek hij, een beetje toevallig door loting, één van de hoofdrollen te hebben. Volledig verbaasd was ik toen ik hem de sterren van de hemel zag spelen. http://zomaareenblog.simplesite.com/432863638/6247320/posting/zomaar-mascara

Bij Anouk is dat wel anders. Vanaf het begin kreeg ik meer informatie over het script, de muziek en dansjes. Gedurende de thuisblijfperiode gebruikten we bijvoorbeeld de liedjes om op te bewegen zodat ze de tekst uit haar hoofd kon leren. Zoals bij alle musicals zijn het opzwepende en tranentrekkende nummers met af en toe een moraal die gelijk in je systeem zitten. Een paar heb ik toegevoegd aan mijn Van-alles-wat lijst in Spotify. Ik houd er nou eenmaal van.

Op een gegeven moment moest Anouk een auditiefilmpje maken, waarin ik als slang moest figureren. Daarna volgde de diepe, diepe teleurstelling toen bleek dat ze de (hoofd)rol niet had gekregen. Een week eerder was ze uitgeloot voor haar eerste schoolkeuze. Nu zag ze deze rol ook nog aan haar neus voorbijgaan en moest ze genoegen nemen met drie bijrollen. Ik kon alleen niet achterhalen wat ze erger vond, dat ze de rol niet had gekregen of dat één van haar rollen een prinses was. Vooral het opgestoken haar dat volgens de plaatjes bij de prinses hoorde, zag ze helemaal niet zitten. Ik troostte haar door te zeggen dat ik me had opgegeven voor de schmink en dat ik in ieder geval geen prinsessenkapsel in de vingers heb.

En tot slot waren daar nog de kostuums. Ze was ondertussen blijkbaar dusdanig  bevriend geraakt met haar rol als prinses, dat alleen een echte prinsessenjurk voldeed. Ik had nog een stoer alternatief zonder opgestoken haar in gedachte, maar dat was niet bespreekbaar. Gonnieskinderkleding.nl had een paar jurken in de prijzenfestival en zo kwam er een betaalbare prinsessenjurk die het aanvankelijke verdriet een beetje deed vergeten

Nu ik weet hoe bijzonder de musical is, heb ik in ieder geval heel veel zin in morgen. Het eindresultaat is vast fantastisch. En tot grote opluchting van Anouk hoeft ze het haar niet op te steken. Er is blijkbaar iets dat nog belangrijker is dan de rol op die leeftijd: als je haar maar goed zit.

Opmerkingen

Janneke

28.06.2020 18:22

Mn de relativerende opmerking aan het eind.Hierdoor ga ik met een glimlach op mijn gezicht verder deze avond.
Veel plezier bij de musical

Meest recente reacties

03.12 | 15:18

Maar nog geen publicatie in het Haarlems Dagblad.

03.12 | 14:00

Je haalt me de woorden uit de mond.
Misschien is het iets familiairs.

03.12 | 11:18

Hoi Roelefien,
Wat een leuke stukjes heb je geschreven.

21.11 | 13:44

Prima stuk Roelefien!

Deel deze pagina