23. juli, 2023

Zomaar een flesje

“Wat een leuk klein waterflesje is dat”, zei een mij onbekende collega afgelopen vrijdag weer eens bij de koffieautomaat. Het is een opmerking die ik wel vaker krijg als ik het met heet water vul. De hoogwaardige lichtgewicht waterfles van RVS met Italiaans design en 250 ml inhoud zag ik ooit in een winkel in Middelburg. Ik zei destijds dat het mij een handig leek voor in mijn kleine hand-rugtas en een volgende verjaardag kreeg ik het cadeau.


Sindsdien hoort het standaard bij mijn uitrusting als ik naar kantoor ga. Ik doe er thuis gember in en vul het de hele dag door met heet water. Het flesje is eigenlijk niet geschikt voor heet water, want daar het is een te goede warmtegeleider voor. Ik kan het na het vullen dus alleen bij de dop optillen, maar daar ben ik nu aan gewend en op een koud kantoor komt een handkruikje niet zelden goed van pas.


Het flesje is niet het enige dat ik altijd meeneem. In mijn werktas zitten ook een mok en drie zakjes latte koffiepoeder. De koffie leng ik eerst aan met de melk van de cappuccino uit de automaat en vervolgens doe ik er heet water bij. Twee drink ik voor de middag en één na de lunch. En wat ik ongeacht het seizoen ook altijd bij me heb, zijn drie mandarijnen die ik achter elkaar, vrij vroeg in de ochtend eet. Dat is vaak een kliederboel, maar inmiddels een soort bijgeloof geworden voor het feit dat ik zo weinig ziek ben (klop klop).


Toen die collega afgelopen vrijdag ademloos naar mijn flesjes- en koffieritueel bij de automaat keek, realiseerde ik mij zomaar dat ik dit al jaren zo doe. Het voert te ver om te zeggen dat ik de hele dag van mijn apropos ben wanneer er er achter kom dat er iets ontbreekt, maar de ochtend begint toch anders. Gelukkig verkopen de AH’s to go nog wel eens drie mandarijnen in een netje. De oploskoffie heb ik er nog niet kunnen vinden.


Helemaal vastgeroest ben ik bovendien niet. Als er geen mandarijnen zijn dan is er altijd wel een appeltje te schillen met een collega. En los van het seizoen zijn er altijd wel rare druiven en geschikte peren om mij heen beschikbaar.