25. juni, 2023

Zomaar een oerwoud

Vandaag kreeg ik van twee kanten het AD artikel met kop ‘Het geheim van Miracle morning’ onder mijn neus geschoven. ‘Sta om 6:00 uur op, ga wandelen en voel je de hele dag fit’ zo luidt de kop verder. Het is inderdaad momenteel op mij van toepassing en ik kan de inhoud van het artikel alleen beamen. Ik voel me oprecht de hele dag fit en ik zie er bovendien minder ingedeukt uit, al is het hier vaak 6:30 eer ik de deur uitstap.


Om te voorkomen dat mijn rondje niet eentonig wordt en ik zin heb in net die extra stappen heb ik uiteindelijk toch oortjes gekocht. En omdat ik alleen muziek luisteren alsnog saai vind, ben ik een zoektocht gestart naar leuke Podcasts. Tot nu toe had ik een paar favorieten die ik tijdens lange autoritten luisterde, maar nu ik een dagelijkse behoefte heb van ruim een uur moet ik het assortiment uitbreiden en dat valt nog niet mee. Het zijn er ook zo veel. Hoe begin je met zoeken?!  


Omdat deze Podcast in het nieuws was begon ik met het terugluisteren van de reeks Door de ogen van de Koning, maar het we-zijn-betrokken-en-toch-wel-onfeilbaar gehalte was mij te hoog.


Een uitstapje naar de misdaad bracht mij naar De Zaak Ontleed met Saskia Belleman. Het is bijna griezelig hoe zakelijk en kalm zij over de meest gruwelijke misdaden kan vertellen. Of het nou een vrouw in Zeeland is die haar vriendin vastbindt, bewusteloos slaat en vervolgens in stukken zaagt of een vrouw die terecht staat omdat ze niet ingreep toen haar beste vriendin GHB had gedronken en overleed, haar beschrijvingen bevatten voor mij net te veel details.


Een absoluut dieptepunt was Borrelpraat, waarin twee jongens hoog opgeven over schurft, drank en boetes voor te hard rijden. Twee afleveringen van Echt Gebeurd die van een krant vijf sterren kreeg, konden mij ook niet bekoren.


Ik houd van mensen en van interviews, maar moet constateren dat alles saai wordt wanneer dezelfde BN’er in de verschillende Podcasts verschijnt. Zo luisterde ik naar Guus Meeuwis in Rauw met Ruud de Wild, op de stoel bij De Geknipte Gast van Özcan Akyol en als gast bij Paul de Leeuw in Paul lult verder. Wanneer ik door de lijst van Podcasts scrol vraag ik mij bovendien zomaar af of er nog een BN'er zonder Podcast bestaat.


Ik zoek dus nog even verder. Aan de andere kant hebben we de langste dag alweer achter de rug en kan ik mij niet voorstellen dat ik nog steeds op datzelfde tijdstip vertrek wanneer het dan weer donker is. Alhoewel, dan zou ik eventueel wel met een lantaarntje kunnen zoeken naar een podcast die ik leuk vind.