7. mei, 2023

Zomaar een Date

“En, heb je genoeg inspiratie opgedaan?”, vraagt ze aan het einde van de avond.

“Zeker!”, antwoord ik.

 

Om te weten wat me te wachten staat, ga ik aan het begin van een schrijfmodule alle opdrachten langs. Dit keer zie ik een Basis Blog, een Ikje voor de NRC en een onderzoek naar de vindbaarheid van mijn blog. Allemaal vanuit een luie stoel te realiseren. Module 3A heet echter De Date. Hiervoor moet ik mij laten inspireren door iemand die ik al een tijd niet heb gesproken. Zelf voeg ik eraan toe dat het iemand moet zijn die mijn passie voor het schrijven deelt.


Er is één persoon die daarvoor in aanmerking komt. We kennen elkaar al lang maar zien elkaar onregelmatig. En ooit kwamen wij er achter dat we allebei tegelijkertijd met schrijven waren begonnen. Zij begon aan een boek en ik had net mijn blog gepubliceerd.


Bij de omhelzing valt mij gelijk haar beugel op. Grappig toch, hoe dezelfde zaken, klein of groot, ons op dezelfde momenten bezig lijken te houden bedenk ik me. Want mijn traject met de onzichtbare beugel van Dr Smile ligt tenslotte ook nog maar net achter mij. De herkenning over en weer maakt ons contact bijzonder. Het gebeurt zo vaak dat we gelijk opgaan. In leven, werk, kinderen, zorg voor ouders en dus ook in het schrijven.


Natuurlijk spreken we ook deze keer lang en uitgebreid over onze hobby en het geluk dat we halen uit het creëren van iets nieuws, iets van onszelf. Over hoe we ervan genieten om tijdens het schrijven autonoom te zijn, de regie te hebben.


En, over hoe geweldig het zou zijn wanneer we er ook nog eens ons geld mee zouden verdienen. Ik fantaseer zomaar ongegeneerd over hoe iemand een serie korte verhalen van mijn blog zou maken. Zij over de publicatie van haar boek.


Een dag later haalt de realiteit mij weer uit mijn dromen. Er zijn heel weinig auteurs die van schrijven kunnen leven, dat weet ik ook wel. Maar zo lang wij elkaar niet uit die mooie droom helpen en elkaar  juist blijven aanmoedigen, is het contact met haar elke keer weer een bron van inspiratie.