25. sep, 2022

Zomaar een meneer

Al heel lang stoor ik mij aan één van mijn voortanden die heel langzaam maar zeker achter de andere schuift. En sinds ik het heb ontdekt is dat een zaadje gepland dat blijft groeien.

Al heel lang geleden probeerde ik daarom een afspraak bij de orthodontist van de kinderen te maken, maar die had een jarenlange wachtlijst. Zo lang wilde ik niet wachten. Had ik mijzelf er nou maar wel op laten zetten, dan was de beugel al lang achter de rug en had ik de meneer nu niet in mijn nek hijgen.

Zo vergingen de jaren en toen ik laatst weer eens op zoek ging naar orthodontisten kwam ik de zogenaamde onzichtbare beugel tegel. Doorzichtige aligners die de opzichtige slotjes vervangen en alsnog een recht gebit beloven. Ideaal. Even doorzoeken en ik vond een bedrijf dat zelfs op zondag een gratis consult aanbiedt. Eindelijk actie, dacht ik. Geen drie kliks verder had ik een afspraak voor een scan.

Het maken van de scan was een fluitje van een cent. Het bekijken ervan niet. Scheve tanden zien er 3D niet appetijtelijk uit. Maar toen kreeg ik een dag later een uiterst gehaaide meneer aan de lijn:

“Dag Roelefien”

“Is het soms zo Roelefien, dat je door die scheve tand niet meer durft te lachen?”

“Stel je voor Roelefien, dat je dit mooie resultaat in slechts negen maanden kan bereiken! Dan wil je toch niet meer anders.”

“Maar als je de boventanden aanpakt, dan gun je jezelf toch ook een mooi ondergebit, Roelefien? Het is voor de rest van je leven”

“Ik weet zeker, dat het jou met speels gemak lukt om die aligners tweeëntwintig uur te dragen Roelefien. De thee alleen wat meer laten afkoelen”

“Als je op ons aanbod ingaat Roelefien, dan bespreken we de financiering later.”

Na twintig minuten kon ik mijn naam niet meer horen. Waarom had ik nou weer zomaar op die knop gedrukt. Als een afspraak zo gemakkelijk te maken valt en ook nog eens gratis is volgt er altijd een trukendoos. En ondanks dat de aanpak van deze meneer zo doorzichtig was en ik hem heus wel doorhad, leen ik mij er ook nog voor. In plaats van het gesprek kort en bondig te houden bleef ik beleefd en hield het gesprek gaande; het slachtoffer waar hij in al zijn trainingen op had geoefend.

Ik ga het (natuurlijk) niet doen. De vervolgafspraak heb ik online afgezegd, maar ik heb zo het idee dat meneer daar geen genoegen mee neemt. Om van hem af te komen zal ik hem toch mijn (scheve) (voor)tanden moeten laten zien. Ik hoop maar dat ik minimaal dat trucje in huis heb.