3. jan, 2022

Zomaar momenten

Op oudejaarsmiddag bedacht ik mij dat ik weinig briefjes in de momentenpot had gestopt en dus deed ik er snel nog wat bij. Op één briefje schreef ik: ‘Toch geen carrièreswitch.’ De dag en de slapeloze nacht waarin ik de limerick over Prins Andrew verzon, behoorde namelijk tot één van mijn hoogtepunten van 2021. 

Mijn zus appte de oproep van Lubach door. Hij was op zoek naar nieuwe tekstschrijvers voor een dagelijks programma en IEDEREEN mocht reageren. En hoewel ik mijzelf vanaf het begin oprecht kansloos achtte wilde ik deze unieke kans niet onbenut laten. 

Ik reageerde en kreeg al snel de vervolgopdracht: ik moest binnen vierentwintig uur na het verschijnen van een nieuwsitem een A4 met  comedymateriaal opsturen. Leuk, maar wat dan? Ik kan in ieder geval geen journalistieke teksten en geen ingewikkelde thema’s. Maar gezien ik in de zomer nog een lied voor mijn nicht bij elkaar had gerijmelarijd, dacht ik aan dichten. Maar een lied of gedicht, komt dat wel over?

En toen kwam daar het nieuws over de aanklacht tegen de Britse prins en ik wist het gelijk. Ik deed research en mijn limerick van elf coupletten was geboren.

Ondanks dat ik nooit iets heb gehoord, werd ik blij van de gedachte dat team Lubach het comedymateriaal van ene Roelefien Heeres moest lezen. En het goede gevoel bleef zelfs, toen ik maanden later nog een taalfout vond. 

Het is helemaal niets voor mij, maar ik ben nog steeds trots op wat ik heb gemaakt; dat wordt gevoed door de constante berichtgeving die mijn coupletten nog steeds actueel houden en mij laten zien dat de A4 goed in elkaar zit. 

Op oudejaarsavond bleken man en dochter ook dit jaar weer hofleveranciers van de briefjes in de pot en kwamen alle andere mooie en memorabele momenten van 2021 ook nog langs. 

Ik blijf benieuwd naar de vorm en inhoud van het nieuwe dagelijkse programma. Het zullen toch wel de gevestigde namen zijn geworden die de teksten schrijven en wel de juiste toon aanslaan. Een beetje arrogant denk ik dat een luchtige rubriek á la een limerick het programma niet had misstaan. Misschien had ik Arjen mijn boodschap op een briefje moeten meegeven in plaats van het in de pot te doen.

http://zomaareenblog.simplesite.com/432863638/7073332/posting/zomaar-een-opdracht