30. mei, 2021

Zomaar een streep

Daar zaten we dan in afwachting van het aantal strepen dat we te zien zouden krijgen. Kasper had net gehoord dat een vriend positief was getest en het contact dat hij met deze vriend had gehad rechtvaardigde de intrede van de eerste corona zelftest in ons huis.

Volgens de handleiding moesten we twintig minuten wachten op het tweede streepje. Kasper had zelf de twee cm met een liniaal afgemeten en het stokje onder Anouk’s regie een paar seconden in elk neusgat rondgedraaid. We vonden het allemaal best spannend. Anouk somde een paar keer de kinderen op die ze zeker te weten al had besmet en begon zich daar alvast schuldig over te voelen.

Ik bevroeg Kasper ondertussen of hij last had van alle mogelijke symptomen en ging nadenken over hoe we aan onze boodschappen moesten komen op het moment dat de test positief zou zijn. Toen er na tien minuten nog geen spoor van een tweede streepje te zien was, geloofde ik het wel. “Het lijkt wel alsof we naar een zwangerschapstest zitten te kijken”, grapte ik om de spanning wat te verlichtten. “Ieuw”, riep Anouk, “bij een zwangerschapstest moet je toch over de test heen plassen?!” Ik denk dat Kasper ervoor had getekend.

De eerste zwangerschapstest deed ik in mijn eentje. Ik was gestopt met roken, maar zo in mijn eentje was de verleiding groot om er weer eens één op te steken. Blijkbaar had ik ondanks de minimale kans een voorgevoel, want ik ging op pad, kocht een test en die was zomaar positief! Volledig beduusd belde ik de vader in spe, die op weg was naar Ajax en zich de uitslag tot op de dag van vandaag kan herinneren, maar dat kan ook komen doordat Ajax met 0:4 van PSV ten onder ging op 20 maart 2005. 

De volgende zwangerschapstest die ik deed kwam uit China. Ik had een voorraadje goedkope testen van mijn zus gekregen. Omdat de test meer leek op een tandenstoker dan een test had ik weinig vertrouwen in het tweede streepje dat op verschillende tandenstokers tevoorschijn kwam. Ik kocht alsnog een dure “Nederlandse” test en vertrouwde dat tweede streepje wel.

Gelukkig verscheen er dit keer geen tweede streep en was de test negatief. De twee daarop volgende PCR testen waren dat ook en dus eindigde Kasper’s quarantaine na vijf dagen zonder verdere consequenties voor de rest van de familie. En dus wachten nu nog op het verschijnen van één hopelijk laatstse streep: de dikke vette streep onder corona.