26. sep, 2020

Zomaar een fan

Wij zitten sinds vrijdag in quarantaine, want Kasper heeft koorts. Vanaf het ontbijt voelde hij zich niet lekker en toen hij uit school kwam is hij misselijk op bed gaan liggen. In de namiddag kreeg hij koorts. Hij heeft geen verkoudheidsklachten, maar vanwege de verhoging belden we toch weer voor een test.

De boodschap was duidelijk: bij koorts en/of benauwdheid blijft het hele gezin thuis tot de uitslag bekend is. De eerst mogelijke datum in Haarlem was maandag en de eerste mogelijke datum in Haarlem en omstreken was ook maandag.

De timing is alleen beroerd. Ik had dit weekend nou net een verzetje waar ik me enorm op had verheugd en die zijn in deze tijden al zo schaars. Ik zou naar Yentl en de Boer gaan in het Vondelpark. Hun vorige optreden in Caprera is ook al corona bedingt afgezegd. Ik ben echt een superfan. Ik vind ze geweldig! Ze zingen zo zuiver en harmonieus, maar hun teksten zijn ook nog eens humoristisch, creatief, fantasierijk, waarheidsgetrouw, nederig en zo raak. En als je een reactie plaatst op hun Facebook pagina dan reageren ze ook nog eens. Na elk optreden vind ik het weer jammer dat ik niet om een handtekening heb durven vragen en vandaag had ik weer een kans gehad.

Groot was dan ook mijn “vreugde” toen Kasper afgelopen nacht onder begeleiding van oerkreten die het hele huis wekten alsnog zijn ontbijt naar buiten wist te werken. De cracker met pindakaas en hagelslag had hem de hele dag al dwars gezeten. Hij voelde zich een stuk beter en viel als een blok in slaap.

Vanochtend nam hij koortsvrij plaats aan de ontbijttafel al had hij nog geen trek in pindakaas. Voor mij in ieder geval genoeg bewijs dat zijn klachten niet corona gerelateerd waren en ik mijn uitje zonder schuldgevoel gewoon kon laten doorgaan. Maar toen ik hem voor de lunch riep, keek hij toch weer wat glazig uit zijn ogen en waren we weer terug bij af: bij koorts blijft het hele gezin thuis.

Dus ging er een streep door mijn verzetje. Om toch een beetje in de sfeer te komen verruilde ik het Vondelpark voor mijn laptop en luisterde zo weer eens naar hun liedjes. Via appjes kreeg ik live de playlist ter plekke door. Zo weet ik dat ik minimaal drie nieuwe liedjes heb gemist: Mama is moe, Mens zijn en Laatste dag van de wereld. De titels maken mij wel heel nieuwsgierig, maar op het internet kan ik ze nog niet vinden.

Helaas pindakaas, al hoop ik dat die hier snel weer in de gratie valt. Dan ga ik gelijk weer op zoek naar het volgende optreden van Yentl en de Boer.

Opmerkingen

Anke

26.09.2020 17:21

https://www.yentlendeboer.nl/speellijst/lacrimosa-2021-theater-de-purmaryn-purmerend-1/ Gaat goedkomen Roel!

Roelefien

28.09.2020 18:17

De kaartjes voor 19 maart in Haarlem zijn besteld.

Meest recente reacties

03.12 | 15:18

Maar nog geen publicatie in het Haarlems Dagblad.

03.12 | 14:00

Je haalt me de woorden uit de mond.
Misschien is het iets familiairs.

03.12 | 11:18

Hoi Roelefien,
Wat een leuke stukjes heb je geschreven.

21.11 | 13:44

Prima stuk Roelefien!

Deel deze pagina