1. aug, 2020

Zomaar een journaal

Het afgelopen tripje kreeg een extra dimensie, toen we bij het wadloopaanmeldcentrum in Pieterburen een groep met camera en NOS logo op hun spullen zagen. In eerste instantie gingen we op zoek naar de Jeugdjournaalbus, die in de zomer nog wel eens door het hele land rijdt. Maar bij vertrek meldden de gidsen dat de NOS ploeg ons ging begeleiden.

In de korte autorit naar de dijk begon het wel een beetje in mijn hoofd te spoken. Is er eindelijk een kans dat je op tv komt, is het einde dag en heb je je oudste kloffie aan. Bij de dijk deed ik nog een verbeterpoging door mijn vale vest met mijn regenjas te vervangen, maar volgens Kasper zag ik er toen nog belachelijker uit.

Toen de tocht begon was de cameraploeg in geen velden of wegen te bekennen. Terwijl de tocht over een glibberige, met poep bezaaide schapenweide al veel oh’s en ah’s opwekte bij de groep, begon het echte werk pas bij het slik. ‘Eerst de tenen in het slik zetten en dan je voet afrollen’, luidde de instructie. Ondanks dat zakte ik bij elke stap diep weg, hoopte ik dat ik mijn voet niet bleef steken en dat ik ,of één van de kinderen, het evenwicht niet zou verliezen.

In de verte kwam de NOS ploeg ons via een andere route tegemoet en hadden zo te zien weinig last van slik. Ze wilden het wel graag op beeld en dus ploeterden we nog een keer op onze tenen richting camera. Bij de volgende stop kregen we het verzoek om zo normaal mogelijk te doen en vooral niet naar de drone te zwaaien. De reportage zou op zaterdag in het zes en acht uur journaal worden uitgezonden. 

Het was een prachtige tocht. We hadden geluk met de ondergaande zon en mooie luchten die de omgeving nog surrealistischer maakten. Ik probeerde mijn kinderen nog naar de drone te laten zwaaien, maar ook zij hielden zich keurig aan de regels. 

En dus zaten wij op zaterdag vol verwachting voor de buis. Helaas, geen woord over wadlopen of slik. Ook om acht uur niet. Het nieuws eindigde beide keren met een bijdrage over zelfscankassa. Ik was ondanks mijn oude kloffie toch wel een beetje teleurgesteld.

Op zondag kwam alles toch nog goed. Ik ontdekte een filmpje op de NOS site met overduidelijke close ups en toen ik de hele familie bij de aankondiging van het acht uur journaal (op commando) door het slik zag ploeteren, was het eind goed al goed ook al moest ik er voor op mijn tenen lopen. Toch jammer dat ik niet even ongehoorzaam heb gezwaaid.

Meest recente reacties

03.12 | 15:18

Maar nog geen publicatie in het Haarlems Dagblad.

03.12 | 14:00

Je haalt me de woorden uit de mond.
Misschien is het iets familiairs.

03.12 | 11:18

Hoi Roelefien,
Wat een leuke stukjes heb je geschreven.

21.11 | 13:44

Prima stuk Roelefien!

Deel deze pagina