10. mei, 2020

Zomaar wat opdrachten

Sinds we thuis moeten werken organiseert het team elke twee weken een virtuele borrel. De eerste editie van de borrel heb ik gemist, maar ik heb vernomen dat deze uit een Kahoot en rondje pictionary bestond. Voor de tweede editie moest iedereen drie waarheden en één leugen op papier zetten en kreeg je een punt als je de leugen kon aanwijzen.

Op de één of andere manier ben ik goed in dit soort spelletjes. Niet zo zeer omdat ik mijn collega’s zo goed ken, maar omdat ik suggestief heel goed herken. Als een Indische dame zegt dat ze zwemkampioene is geweest dan is dat echt wel waar. Het is namelijk helemaal geen combinatie en dus ook niet iets wat ze zelf snel als leugen in het rijtje zou zetten. Als iemand opschrijft dat hij katten haat in een team waar toch een paar grote liefhebbers van katten zitten, is dat ook waar. Een nachtje doorbrengen in de gevangenis is ook niets iets dat je zomaar verzint en als je goed luistert weet je ook hoeveel kinderen iedereen heeft. Kortom, ondanks dat ik er wel een paar keer ben ingetuind, won ik het spel en ook de eer om de volgende editie te organiseren.

Wie mij kent weet, dat ik amper één seconde later begin met de voorbereidingen. Met het internet als grote vriend begon ik gelijk een zoektocht naar wat er online aan originele spelletjes in teamverband mogelijk is. Eerlijk gezegd viel het resultaat mij dit keer een beetje tegen. Moest ik kiezen voor een pubquiz? Feitenkennis heb ik niet en ook geen idee welk thema ik moet nemen. De app Houseparty blijkt niet goed met privacy om te gaan en als collega’s met hun biertje achter de laptop zitten zie ik ze ook niet actief worden, ook niet als je het zogenaamd grappig inkleed met een wc-rol als challenge.

Tijdens ons laatste reguliere teamuitje, gingen we naar een escape room. Iedereen was enthousiast en gelijk werden de plannen voor een bezoek aan een volgende room gesmeed, maar dat bezoek zal nog wel even op zich laten wachten. En dus heb ik een soort escape room spel gemaakt. Eerst de opdrachten verzonnen (wel met behulp van het internet), toen een werk gerelateerde oplossing bedacht, de look & feel  aangepast en tot slot nog een tweede gedeelte bedacht, waarbij ik iedereen aan het woord wilde laten komen.

Dat was allemaal niet zomaar gedaan natuurlijk, maar ik ga daar op zo’n moment helemaal in op. En wat nog belangrijker is, ik vind het nog leuk en leerzaam ook! Ik vind het waarschijnlijk zelfs leuker om het spel te bedenken en te maken dan de collega’s (of ik) om het te spelen. En dat is maar goed ook, want de borrel ging deze keer niet door. 😉

Meest recente reacties

03.12 | 15:18

Maar nog geen publicatie in het Haarlems Dagblad.

03.12 | 14:00

Je haalt me de woorden uit de mond.
Misschien is het iets familiairs.

03.12 | 11:18

Hoi Roelefien,
Wat een leuke stukjes heb je geschreven.

21.11 | 13:44

Prima stuk Roelefien!

Deel deze pagina