19. apr, 2020

Zomaar een keuze

Vanaf afgelopen week kopen wij alleen nog witte eieren. Dat komt door een aflevering van Keuringsdienst van Waarde die we vorige week toevallig zagen over eieren. Bruine eieren zijn duurder dan witte eieren en dus ging het programma op zoek naar het kwaliteitsverschil tussen de twee.

Het resultaat was verrassend: er is namelijk geen kwaliteitsverschil, maar de Nederlandse consument eet nou eenmaal liever een bruin ei. Hij associeert de bruine kleur met een gezonder en beter leven voor de kip, terwijl het witte ei wordt geassocieerd met een legbatterij omgeving, die niet meer bestaat. Supermarkten maken dus gewoon handig gebruik van een bepaald sentiment..

Het is trouwens de kleur van de oorlellen die bepaalt welke kleur eieren een kip legt. Een kip met witte oorlellen legt witte eieren en één met rode lellen legt bruine. En terwijl de Nederlandse consument het witte ei inferieur vindt, is de kip met witte lellen juist beter voor het klimaat: ze eet minder, leeft langer en legt ook nog eens meer eieren.

Het komt eigenlijk weinig voor dat ik vanaf de bank in de woonkamer naar de televisie kijk. Op dit moment zitten we er alleen maar om naar Boer zoekt Vrouw te kijken, maar dat valt dit seizoen eigenlijk niet mee. De chemie is er niet (meer), niet met Yvon en ook niet met de boeren, die heel berekenend op zoek gaan naar de beste prijs kwaliteit verhouding. Ik vind de vleeskeuring dit jaar te veel op de voorgrond staan en voel plaatsvervangende schaamte voor de dames die het hele huis schoonhouden in de hoop een boer te krijgen. Gelukkig is de boerin ook niet veel aardiger voor haar bezoek.

In ieder geval lijkt het in dit huishouden bijna onmogelijk om amusement te vinden dat ons allebei, laat staan alle vier aanspreekt. Ik ben groot fan van Oogappels, terwijl beneden naar series zoals Penoza wordt gekeken. En omdat Wie is de Mol helaas maar één keer per jaar wordt uitgezonden, zit ik vaak boven in mijn “womancave” zoals die gisteren nog werd genoemd en kijk of luister naar hetgeen ik leuk vind.

Dat is wel eens ongezellig en dus hebben we een abonnement op Netflix genomen. En nu zijn we op zoek naar een serie waar we samen naar kunnen kijken. Voorbeelden van series waar we samen naar keken zijn De zwarte Tulp en  Overspel. Wel spannend, maar niet eng en vooral geen geweld. Alleen, hoe vind ik zo’n serie uit het enorme aanbod van Netflix? Zelfs als ik kies voor series in het genre drama, dan krijg ik nog een enorme onderverdeling: Beste keuzes voor Roelefien, Trending, Romantische dramaseries met een driehoeksrelatie, Bingewatch-waardige series met vrouwen in de hoofdrol en nog veel meer. Geen idee waar we moeten beginnen. Een keuze maken is in ieder geval nog geen eitje. Wit of bruin.

Meest recente reacties

03.12 | 15:18

Maar nog geen publicatie in het Haarlems Dagblad.

03.12 | 14:00

Je haalt me de woorden uit de mond.
Misschien is het iets familiairs.

03.12 | 11:18

Hoi Roelefien,
Wat een leuke stukjes heb je geschreven.

21.11 | 13:44

Prima stuk Roelefien!

Deel deze pagina