7. jan, 2019

Zomaar een cirkel

We hebben een gezellige en relaxte kerstvakantie vol afwisseling achter de rug. Een klein smetje is wel de eczeem rond de ogen van Anouk die resistent lijkt te zijn tegen de duizend en één crèmes die ik ondertussen op haar uitgeprobeerd heb. De wondjes zijn geheeld maar er zijn twee vuurrode cirkels rond haar ogen achtergebleven; het lijkt wel schuurpapier. Ze is altijd al gevoelig voor eczeem geweest en tot nu toe gaven de verschillende kinder- en huisartsen steeds hetzelfde advies: “Vooral vet houden!.” Alleen werkt het hier niet. De plekken verdwijnen meestal wel weer een keer en niemand weet waarom.

Doordat de eczeem dit keer zo zichtbaar is ben ik er ook de hele dag mee bezig. Steeds die twijfel, is de huid verbeterd of verslechterd, is het wel eczeem of iets anders, moeten we wel of niet naar de huisarts, werkt crème A of crème B beter en kan ik niet nog iets op internet vinden. (En als je er dan zo mee bezig bent dan is advies van derden over crème C ook niet echt welkom...) Het loslaten is gewoon lastig als je kind wat “mankeert”. Het is de navelstreng zullen we maar zeggen en die is vrij taai. Uiteindelijk is het natuurlijk vooral sneu voor haarzelf. Toen ik voor het kerstdiner wat schmink op haar ogen deed prikte het zo dat alles er gelijk weer af moest.

(Wie nu trouwens ook ervaring opdoet met de navelstreng is Jinek die afgelopen week weer is begonnen. Ze had nogal last van haar stem en dat werd gedurende de week alleen nog erger. Het viel mij in aflevering 1 al op. Een schorre stem was bij mij een teken van gebroken nachten. Tegen de tijd dat zij thuis komt wordt haar kind alweer wakker... Knap als ze het volhoudt!)

Ik vond het dus vanochtend niet eens zo erg om weer heel vroeg naar mijn werk te vertrekken. Op die manier hoefde ik de cirkels even niet te zien al klinkt dat wel naarder dan ik bedoel. Ik appte haar wel even om te vragen hoe het met haar ogen was na een nacht slaap met crème D. Ik kreeg een niets verhullende foto terug. “Mevrouw, ik heb de oplossing! Dat vooral-vet-houden is een non-advies gebleken.” Als ik het internet mag geloven is deze zin niet wat we te horen gaan krijgen maar aanstaande woensdag doe ik weer een poging. Anouk’s enige zorg is dat ze mogelijk handvaardigheid mist vanwege de afspraak. Aan de andere kant van de navelstreng is loslaten blijkbaar geen probleem en is iets moois maken bij handvaardigheid belangrijker dan er “mooi” uitzien.

Meest recente reacties

03.12 | 15:18

Maar nog geen publicatie in het Haarlems Dagblad.

03.12 | 14:00

Je haalt me de woorden uit de mond.
Misschien is het iets familiairs.

03.12 | 11:18

Hoi Roelefien,
Wat een leuke stukjes heb je geschreven.

21.11 | 13:44

Prima stuk Roelefien!

Deel deze pagina