3. mrt, 2017

Zomaar een vrijdag

De eerste normale week is weer ten einde. We zitten weer in het ritme van alledag en vandaag ligt ook nog eens Fikkie dood in haar kooi. Haar zus Hikkie was al bijna een jaar geleden overleden en sindsdien had Fikkie er eigenlijk al niet zo’n zin meer in. Toen ook nog bleek dat ze geen voortanden meer had heb ik nog wel een paar maanden liefdevol haar eten fijngestampt en pitjes gepeld. Eten was haar lust en haar leven, ik noemde haar Dikkie Dik! Af en toe moesten we naar de dierenarts, om haar ondertanden te laten knippen, want die bleven maar doorgroeien zo zonder boventanden. De dierenarts had bij het knippen twee keer geleden een gezwel ontdekt. Woensdag zag ik dat het niet zo goed meer ging met haar. En vanochtend kreeg ik en appje van het thuisfront: “Ik denk dat Fikkie dood is. Al de hele ochtend niets gehoord. Maar durf niet echt te kijken in haar huisje….” Bij thuiskomst dus zelf maar even gekeken. De kinderen keken na aanvankelijk enthousiasme niet meer echt om naar de beestjes. Het waren meer mijn beestjes geworden. Aangewakkerd door een tikje nostalgie omdat ik zelf als kind ook en gerbil had gehad. We kunnen weer gewoon met vakantie, zullen we maar zeggen. Toch verdrietig, het geheel doet mijn blues-stemming van vandaag geen goed.

Eindelijk de aanloggegevens voor mijn Loopbaan APK ontvangen. 4 Testen heb ik gedaan (dat was dan vandaag wel 10% van mijn werktijd): Carrière-ankers, Persoonlijkheid (Big Five), Carrière kracht en Mijn Loopbaan APK. Ik vind het fascinerend dat het beantwoorden van gemiddeld 30 vragen toch leidt tot een nauwkeurig rapport, waar veel waarheden instaan. 

“Je primaire carrière-anker is Autonomie (10 punten). Je hecht er het meeste waarde aan om het roer in eigen handen te hebben. Je wilt zelf kunnen bepalen, wanneer, waar en hoe je werkt. Je streeft dus vrijheid, zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid na, ook in de manier waarop je het werk uitvoert. Je wordt graag afgerekend op het eindresultaat van je werk en vermijdt toezicht, regels en procedures.

Personen met de meeste affiniteit hebben met dit anker, kan je terugvinden in bijvoorbeeld de volgende beroepen: Barkeeper, Reisleider, Accountant, Koerier, Kok, Arts, Tandarts, Dierenarts, Schilder, Vertegenwoordiger of Rechter”

Ik herken het helemaal, maar wat betreft de beroepen heb ik enkel een beetje affiniteit met het handwerk van een Kok. “Soep, Salades en meer” een succesformule in deze buurt van drukke ouders en ouderen? Of “Gegarandeerd Glutenvrij” inspelend op de hype en meest gemiste diagnose? Als moeder van een kind met coeliakie weet ik hoe fijn dat zou zijn! Een restaurant waar je niet hoeft te vragen (heeft u glutenvrije mogelijkheden), niet hoef te zeuren (bakt u echt alleen friet in die pan), niet hoeft op te letten (toch jammer dat jullie een koekje hebben gedaan in dat glutenvrije kinderijsje) en ook niet hoeft te reageren op de vraag hoe erg het is als je kind 1 gluut binnenkrijgt. Helaas ben ik alleen niet zo zakelijk aangelegd. Ik zou nachten wakker liggen om de prijs van een salade, steeds willen horen dat alles lekker is en mensen de ik aardig vindt zouden oversized porties krijgen.

Er komt hier elke twee weken een mevrouw strijken. Deze mevrouw komt door weer en wind helemaal vanuit de andere kant van Haarlem aangefietst om hier officieel 2 uur te strijken. Dat vind ik dan een beetje sneu, en dus strijk ik voor... In de meeste gevallen is ze ook al na een kleine 1 1/2 uur weer weg en soms al na één uur. Een eigen business beginnen lijk mij geen goed idee.

Mijn tweede carrière-anker is Toewijding (8 punten) en mijn derde is Inhoud (7 punten). Op het Management anker scoorde ik een 2... :-)

Meest recente reacties

03.12 | 15:18

Maar nog geen publicatie in het Haarlems Dagblad.

03.12 | 14:00

Je haalt me de woorden uit de mond.
Misschien is het iets familiairs.

03.12 | 11:18

Hoi Roelefien,
Wat een leuke stukjes heb je geschreven.

21.11 | 13:44

Prima stuk Roelefien!

Deel deze pagina