17. jan, 2017

Zomaar een aanbod

Vroeg wakker en dus nog vroeger dan normaal richting het werk. Ik heb geen last van de stroomstoring en gladheid. Je moet er wat voor over hebben om alles te kunnen blijven combineren. Het soort werk dat ik doe en mijn werkgever maken dat ik heel erg flexibel ben en dat is wel echt heel fijn! Niet alle beroepen lenen zich daarvoor.

Vroeg opstaan is in ons huishouden sinds de komst van mijn zoon trouwens geen enkel probleem meer. Vanaf het moment dat hij het concept van een digitale klok snapte, kroop er elke ochtend om 6:00 een jongetje in mijn bed. Dat is vroeg, maar als je al vanaf 5:00 naar de klok kijkt dan is 6:00 helemaal niet meer vroeg. Tegenwoordig komt hij niet altijd meer (in het weekend ook niet natuurlijk) en omdat hij steeds later naar bed gaat komt het wel eens voor dat hij pas om 6:15 wakker wordt.

Een vroege vogel dus. Een jongetje dat altijd en overal ongeacht de omstandigheden vroeg wakker wordt. Eerder naar bed, later naar bed, vakantie, school, flink uitgeput, weinig uitgeput, wel gedoucht, niet gedoucht, wel voorgelezen niet voorgelezen, gesport, niet gesport, licht buiten, donker buiten, veel suikers, weinig suikers, iets leuks te doen de volgende dag, iets stoms te doen de volgende dag, raam open, raam dicht, het maakt allemaal geen éne moer uit. En geloof me, we hebben echt alles geprobeerd en adviezen zijn dus niet welkom! Vragen of hij lekker uitgeslapen heeft na oud-en-nieuw is ook volledig overbodig. Die keren dat hij niet om 6:00 bij ons in bed kwam liggen had hij hoge koorts, maar dat gebeurde gelukkig zelden. Ik ben zelf ook geen enorme uitslaper, maar slapen tot een uur of 8:00 in het weekend lukte vroeger toch echt wel. Tegenwoordig ben ik nu zelf al voor 6:00 wakker en bij een vroege dienst, kan ik dan maar beter gewoon opstaan.

En toen kwam vanmiddag alweer een ik-doe-het-wel-ik-doe-het-niet momentje op mijn pad. Ik kan 3 dagen (behorende bij 2 reisnachten) op bezoek bij mijn zus in Shanghai onder zeer aantrekkelijke voorwaarde. Mijn hoofd gaat weer op hol… ik-doe-het-wel-ik-doe-het-niet.

Opmerkingen

Bregje

19.01.2017 19:51

Doen!!!!

Monique

17.01.2017 19:36

Zeker doen Roel ❤

Meest recente reacties

03.12 | 15:18

Maar nog geen publicatie in het Haarlems Dagblad.

03.12 | 14:00

Je haalt me de woorden uit de mond.
Misschien is het iets familiairs.

03.12 | 11:18

Hoi Roelefien,
Wat een leuke stukjes heb je geschreven.

21.11 | 13:44

Prima stuk Roelefien!

Deel deze pagina