16. jan, 2017

Zomaar een blue Monday

Vandaag geen externe tigger voor mijn blog. Een beetje zelfspot van de heren op 538 waarbij ze hun bewondering uitspreken voor de groep mensen die op zoek is naar het buitenlandse avontuur. Late dienst, maar de reis naar Amsterdam is goed te doen. Hoorde later dat de vandaag heropende Velsertunnel wat kuren vertoonde en dat bevordert de doorstroom vanaf Haarlem behoorlijk!

Op het werk hoor ik dat het blue Monday is en dat vind ik vanaf dan een goede benaming voor deze dag. Na mijn ongetemde, ongeremde enthousiasme en dagelijkse productie van vorige week, volgde een blogloos weekend met andere prioriteiten. Op een feestje kon ik er nog wel vol overgave over praten. Iedereen moedigde mij aan vooral te vertrekken en dan kan het wel eens gebeuren, dat ik heel even, heel stiekem ga geloven dat het durf en kan…

Vandaag voelt het alsof de realiteit mij weer inhaalt. Leuk zo’n blog met herkenning en reacties, maarja wie is mijn publiek, wat wil ik er nou echt mee, wat voor zin heeft het en wat levert het nou helemaal op. Ik moet toegeven dat ik er vorige week wel heel blij van werd, had allemaal plannen en voelde me een beetje ‘on-top-of-the-world’. Vandaag ben ik weer geland en voeg ik me weer in de rol als werknemer van een bank, moeder van twee kinderen en partner. En dat is best comfortabel en zo erg nog niet. En hoe graag ik ook eens iets heel anders zou willen, de kans daarop is toch behoorlijk klein. Ik leur niet graag met mezelf en ben geen ondernemer, maar eerder een creatieve volgeling. Ik beneid en bewonder mensen met ideeën en durf enorm….

Kennen jullie feestslinger.n? Ik heb al heel wat kinderen van vrienden voorzien van een naamslinger. Ik kreeg er zelf één toen mijn zoon 1 werd. Elk jaar wordt de slinger weer opgehangen. Superidee!!! Ik weet niet of “ze” er rijk van wordt, de slinger gaat een leven lang mee, maar het idee alleen al zou mij supertrots maken. En wie had nou niet die draaiende stoel willen verzinnen bij de Voice. Een televisieformat verzinnen, dat zou ik echt geweldig vinden. Ik heb vorige week (in mijn manische periode) wel een idee naar de wereld draait door gestuurd. Ze tonen trouwens al bij voorbaat de melding dat ze niet overal op reageren. (Maar als er ooit een (thema-)uitzending komt met een niet-BNner als tafeldame/heer naast Mathijs, dan weet ik genoeg)

De hele re-organisatie is op de werkvloer eigenlijk al geen onderwerp meer. Niemand gaat er vanuit dat hij ongeschikt verklaard wordt voor de nieuwe, hippe, flexibele, kwalitatief goede organisatie waar teams zelf keuzes mogen maken en verantwoordelijk zijn voor hetgeen ze opleveren. Dat is wat we al jaren willen!!!! De praktijk gaat “niemand” nog zwaar tegenvallen denk ik.

Ik ben op tijd voor school thuis en het zonnetje schijnt. Ik zie dat de ramen ontzettend vies zijn. ‘Goh’, denk ik ‘die moeten nodig weer gelapt worden’. Gelukkig ben ik in dit huishouden niet diegene die dit doet. Op micro niveau zit het best goed met het diversiteitstraject en het gebruik maken van de aanwezige talenten.

Meest recente reacties

03.12 | 15:18

Maar nog geen publicatie in het Haarlems Dagblad.

03.12 | 14:00

Je haalt me de woorden uit de mond.
Misschien is het iets familiairs.

03.12 | 11:18

Hoi Roelefien,
Wat een leuke stukjes heb je geschreven.

21.11 | 13:44

Prima stuk Roelefien!

Deel deze pagina