13. okt, 2019

Zomaar een taal

Op zoek naar nieuwe inspiratie probeer ik me al weken in te schrijven voor een cursus. ‘Lust in je leven door schrijven’, moet voor wat nieuwe brainwaves zorgen. Ik probeer om wekelijks een zomaar te schrijven, maar het onderwerp komt niet altijd vanzelf. Er zijn al zoveel onderwerpen de revue gepasseerd en ik ben bang om in herhaling te vallen. Misschien ben ik voorlopig wel uitgeschreven. En zo duurt de haat liefde verhouding met mijn hobby voort en ben ik regelmatig op zoek naar nut, noodzaak, feedback en een groter publiek. Zo nu en dan struin ik het internet af om vervolgens gedesillusioneerd weer af te haken. Er is al zoveel.

Facebook kent ook de mogelijkheid om je pagina of bedrijf te promoten. Ik heb drie jaar geleden iemand ontmoet die op deze manier bedrukte T-shirts verkocht. Uiterst enthousiast maakte ik toen de pagina Roelefien aan om er vervolgens nooit meer wat mee te doen. Ik plaats mijn blog er wel, maar het aantal bereikte mensen blijft op één steken. Facebook herinnert mij hier al een geruime tijd aan en sinds een paar weken geven ze mij zelfs vijftien dollar cadeau om mijn pagina te promoten. Na weken van dubben heb ik gisteren een doelgroep aangemaakt en het tegoed ingewisseld.

De dag erna heb ik alweer een beetje spijt. Wat moeten die mensen met mijn verhaal. Facebook laat je bovendien zien hoeveel mensen al zijn bereikt. Werkende vrouwen was de titel van mijn doelgroep, maar volgens de statistieken heeft het vooralsnog heel veel mannen bereikt. Heb ik toch iets niet helemaal goed gedaan. Nouja, je moet ook eens wat proberen in het leven en ik krijg ook vaak berichten van Facebook waar ik niet om heb gevraagd.

Terug naar de cursus. De inschrijving kwam steeds niet aan en toen heb ik rechtstreeks contact gezocht. Ik wacht nu op de lesstof in de hoop op inspiratie en nieuwe onderwerpen. Naast de nieuwe onderwerpen moet ik ook mijn teksten zorgvuldiger nalezen voordat ik ze plaats. Er zitten de laatste tijd vaak fouten in. Het betreft zowel slordigheden als ook taalfouten. Voor slordigheden is geen excuus. Wat betreft de taalfouten heb ik nou eenmaal kort onderwijs gehad in de Nederlandse taal. De dt-regels ken ik ondertussen wel, maar de Nederlandse grammatica eigenlijk helemaal niet. Kasper heeft morgen een toets over tekstverbanden en signaalwoorden. Gisteren nam ik de stof met hem door en keek vervolgens nog wat dingen na op YouTube. Het komt bij mij niet allemaal van nature. Het signaalwoord ‘dus’ kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor zowel een oorzakelijk als concluderend verband. Maar, is een gevolg ook niet een soort conclusie van een oorzaak? Of denk ik dan weer te ingewikkeld?

Vooralsnog zie ik nog genoeg mogelijkheden om mijzelf te verbeteren. Als eerste ga ik op zoek naar de lust in mijn leven door schrijven en dus ga ik nog wel even door. Is hier dan sprake van een oorzakelijk of concluderend verband?